Knops brandt vingers niet aan onrust over opgravingen op Sint Eustatius

Den Haag – Staatssecretaris Knops (BZK) wil kennelijk niet zijn vingers branden aan de onrust die op Sint Eustatius is ontstaan over de opgravingen op een voormalige begraafplaats bij het vliegveld waar tot slaafgemaakten hun laatste rustplaats hebben gekregen.

De Tweede Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties had de bewindsman om uitleg gevraagd. Die antwoordt vandaag: “De archeologische opgravingen vallen onder de verantwoordelijkheid van de regeringscommissaris bij het openbaar lichaam Sint Eustatius. De rol van mijn ministerie en het ministerie van OCW is beperkt tot het volgen van de zaak en waar nodig het geven van advies. Ik heb uw verzoek doorgeleid aan de regeringscommissaris en haar verzocht mij te informeren.”

Aan dat verzoek heeft plaatsvervangend regeringscommissaris Claudia Toet voldaan. In een brief gaat zij uitgebreid in op de gebeurtenissen en de verdere stappen die worden gezet.

Lees hier de brief van plv. regeringscommissaris Toet

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.