Vrouw op Bonaire aangehouden die handelde in valse coronatestbewijzen

Kralendijk – De Koninklijke Marechaussee (KMar) op Bonaire heeft woensdag een 42-jarige vrouw aangehouden die ervan wordt verdacht van het uitgeven van tientallen valse COVID-testen aan reizigers die zich lieten testen voor hun vlucht naar de Verenigde Staten.

Toen de betreffende passagiers zaterdag jl. de testuitslagen overhandigden om in te checken voor hun vlucht ontstond twijfel over de authenticiteit van de documenten. Al snel bleek dat de instantie die de testresultaten zou hebben uitgegeven niet bekend was met de groep en hen nooit een testresultaat heeft verstrekt. Hierop is de Koninklijke Marechaussee ingeschakeld.

De KMar heeft in nauwe samenwerking met het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) en de afdeling Publieke Gezondheid een onderzoek ingesteld. Al snel kon tot de aanhouding van de verdachte worden overgegaan. De vrouw was uit hoofde van haar functie betrokken bij het afnemen van commerciële PCR- en antigeen-testen. Uit verder onderzoek moet blijken of zij haar positie heeft misbruikt om de testen te vervalsen. De KMar onderzoekt of de verdachte ook bij eerdere incidenten betrokken is geweest.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.