Vrijgegeven correspondentie tussen Knops en premier Jacobs verraadt kille relatie

Den Haag – Het ministerie van BZK heeft o.a. correspondentie tussen minister-president Jacobs en staatssecretaris Knops over de coronasteun aan Sint Maarten vrijgegeven in reactie op een beroep op de openbaarheid van bestuur.

Nieuws bevatten de 76 pagina’s niet, maar die bevestigen wel de wederzijdse irritatie. Zo schreef Jacobs op 11 februari van dit jaar aan Knops nadat deze haar de les had gelezen: “Ook van onze kant moeten wij erop kunnen vertrouwen dat afspraken ook door Nederland worden nagekomen. Ik kan u garanderen dat ik alles zal doen om onze afspraken na te komen en verwacht dat u dat ook doet.” Een ander voorbeeld van de kille relatie is de weigering op 9 juni van Knops in te gaan op de uitnodiging van Jacobs om elkaar te spreken.

Lees hier het besluit de stukken openbaar te maken en hier de stukken zelf.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.