Kamerlid Kuiken op zoek naar steun voor dichten armoedekloof BES-eilanden

Den Haag – Tweede Kamerlid Attje Kuiken (PvdA) probeert een meerderheid te vinden die volgende week bij de behandeling van de begroting Koninkrijksrelaties/BES-fonds het kabinet dwingt concrete stappen te zetten om de armoedekloof op Bonaire, Sint Eustatius en Saba te verkleinen.

Kuiken kondigde dat aan in de uitzending vandaag van het Nederlandse radioprogramma De Nieuwsbv. Daarin kwam ook Eilandsraadslid Elvis Tjin Asjoe aan het woord naar aanleiding van de door hem ingediende en door de drie eilanden gesteunde motie waarin de bij de formatie betrokken partijen worden opgeroepen een sociaal minimum te realiseren.

“Dat is geen kwestie van een politieke keuze, maar van politieke wil”, aldus de MPB-leider die onder meer zei dat de stip op de horizon die de bevolking door Den Haag is voorgehouden inmiddels achter de achter de horizon is verdwenen: de kosten van levensonderhoud zijn harder gestegen dan de inkomensverbetering.

Luister en kijk hier de uitzending terug

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.