Sint Maarten

Voortgangscommissie Sint Maarten ziet “concrete lichtpunten”

Den Haag – De Voortgangscommissie Sint Maarten heeft zich sinds haar start in 2010 niet eerder zo positief uitgesproken als in de vandaag door staatssecretaris Knops (BZK) naar de Tweede Kamer gestuurde 41ste voortgangsrapportage.

“Het beeld is zowel voor de politie als voor de gevangenis evenals vorige keer hoopgevend, ditmaal echter met concrete lichtpunten. Bij het KPSM is er zicht op een nieuwe klas aspiranten en lijkt het nieuwe functieboek een realistisch aantal fte’s te bevatten. Voor de gevangenis is er perspectief door het vrijkomen van substantiële middelen in het landenpakket, is de lang verwachte programmamanager aangetreden en zijn belangrijke vacatures opengesteld en wordt daarop geworven. Binnen de beperkte mogelijkheden doet het nieuwe interim-management van de gevangenis wat zij kunnen om de situatie werkbaar te houden, onder meer door de werkplaatsen en de kapel weer operationeel te maken. De vacature voor een nieuwe directeur is verschenen en nieuw personeel mag worden geworven. Al met al staat er veel op stapel dat binnenkort kan en moet worden uitgevoerd”, aldus de commissie.

Lees hier de gehele rapportage

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.