Zorgen op Bonaire om gebrek aan medewerking bij bron- en contactonderzoek

Kralendijk – De Dienst Publieke Gezondheid op Bonaire wordt bij het bestrijden van de nieuwe corona-uitbraak die het eiland treft, gehinderd door positief-gestesten die weigeren mee te werken aan het bron- en contactonderzoek. Daarvan maakte gezaghebber Edison Rijna vandaag tijdens een persconferentie melding.

Rijna deed de dringende oproep mee te werken met Publieke Gezondheid zodat de dienst in staat wordt gesteld de bron van haarden te achterhalen en gerichte maatregelen te nemen. Het aantal actieve besmettingen is vandaag opgelopen tot 120. Het gaat vooral om niet-gevaccineerden. De gezaghebber benadrukte daarom nog eens het belang zich te laten vaccineren.

Vanwege de beperkte capaciteit van Mariadal is het moment nabij dat Bonairiaanse coronapatiënten naar ziekenhuizen in de regio moeten worden overgevlogen. De thans geldende maatregelen blijven in elk geval tot 1 november van kracht.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.