VN-verdrag Handicap voorlopig niet van kracht in Cariben

Den Haag – Het ziet er niet naar uit dat het VN-Verdrag Handicap op korte termijn ook voor de Caribische delen van het Koninkrijk – inclusief de bijzondere gemeenten Bonaire, Sint Eustatius en Saba – gaat gelden. Dat kan worden opgemaakt uit het antwoord van staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) op een vraag van de Tweede Kamerfractie van D66.

Het verdrag is in 2016 door het Koninkrijk der Nederlanden aangegaan, maar alleen voor het Europese deel geratificeerd “omdat Aruba, Curaçao en Sint Maarten de medegelding nog in beraad hadden en in Caribisch Nederland de wetgeving om het verdrag te kunnen uitvoeren nog niet gereed was”, aldus Blokhuis. Sinds 2016 is in deze situatie geen wijziging gekomen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.