Cft: Kamp meteen afgetreden na aanvaarden ministerschap

Den Haag – Henk Kamp heeft zijn functie bij het College financieel toezicht gelijktijdig met het aanvaarden van het ministerschap neergelegd. Dat meldt de woordvoerder van het Cft in Willemstad. Vrijdag werd Kamp door de koning beëdigd als demissionair minister van Defensie.

De website van het Cft is inmiddels aangepast. De naam van Kamp is verdwenen. Het college is in afwachting van verdere stappen van het ministerie van BZK. Dat kan een (tijdelijke) vervanger aanwijzen of de vacature openhouden totdat een nieuw kabinet aantreedt en Kamp naar het Cft kan terugkeren. Vragen daarover kon het ministerie vandaag nog niet beantwoorden.

Zoals vrijdag bericht heeft Tweede Kamerlid Kadija Arib (PvdA) minister-president Rutte om opheldering gevraagd over de vermeende dubbelfunctie van Kamp. In de Rijkswet financieel toezicht is bepaald dat het ministerschap niet te verenigen is met het zijn van Cft-lid.

Update 20.22 uur: BZK laat weten op zoek te zijn naar een vervanger voor Kamp.

Lees hier de vragen van Arib.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.