Curaçaose minister wil geen ‘makamba’ in directie woningstichting

Willemstad – Minister Charles Cooper (MFK) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning heeft publiekelijk – via een post op Facebook – laten weten geen ‘makamba’ te willen in de directie van de woningstichting Fundashon Kas Popular.

De bewindsman heeft de aanstelling van de door de Raad van Bestuur voorgedragen kandidaat  geblokkeerd omdat hij zich niet kan voorstellen dat er geen ‘Yu di Kòrsou’ is die het werk zou kunnen doen. De uit 20 kandidaten door FKP voorgedragen kandidaat kwam op grond van zijn cv en een assesment als de meest geschikte naar voren. Het gaat om een Europese Nederlander die al een kwart eeuw op Curaçao woont en werkt en zijn sporen heeft verdiend in de financiële sector.

De woningstichting is dringend op zoek naar een financieel directeur. Door o.a. de achterstand bij het opstellen van de jaarrekening staat de Centrale Bank FKP niet toe hypotheken te verstrekken. FKP is geen overheidsentiteit, maar een zelfstandige stichting die zo’n 6.000 woningen beheert.

Het Papiamentstalige ‘makamba’ wordt doorgaans niet in positieve zin gebruikt om Europese Nederlanders aan te duiden.

Vandaag, nog geen 10 maanden na de start, heeft DossierKoninkrijksrelaties.nl de 125.000ste bezoeker geregistreerd.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.