RMR beslist vandaag over nieuwe leningen aan Curaçao, Aruba en Sint Maarten

Den Haag – De Rijksministerraad neemt vandaag een besluit over de liquiditeitssteun die Curaçao, Aruba en Sint Maarten van Nederland nodig hebben om in het vierde kwartaal aan hun financiële verplichtingen te kunnen voldoen.

Het gaat om de 7e tranche. Alvorens deze betaalbaar worden gesteld, die aan de door Nederland gestelde voorwaarden te worden voldaan. Curaçao en Sint Maarten hadden daar met eerdere leningen moeite mee, waardoor de overmaking van de gereserveerde miljoenen werd uitgesteld totdat alsnog aan de voorwaarden was voldaan.

Over de leningen wordt tot april 2023 geen rente in rekening gebracht. Of dat daarna ook zo blijft, moet nog worden beslist.

Klik hier voor de gehele agenda van de Rijksministerraad

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.