Kamerlid Arib: Nu Kamp minister is, moet hij weg bij College financieel toezicht

Den Haag – Tweede Kamerlid Khadija Arib (PvdA) wil van minister-president Rutte opheldering over de betrokkenheid bij het College financieel toezicht van de vandaag als minister van Defensie beëdigde Henk Kamp.

Arib wijst er vandaag in schriftelijke vragen op dat de beide functies onverenigbaar zijn. “Klopt het dat de heer Kamp na zijn benoeming tot demissionair minister van Defensie zijn functies als lid van de Colleges financieel toezicht van respectievelijk Aruba, Bonaire, Sint Eustatius, Saba, Curaçao en Sint Maarten niet met onmiddellijke ingang heeft neergelegd? Deelt u de mening dat de heer Kamp geen lid meer is of kan zijn van de genoemde colleges?”

Arib wil voorts weten of het kabinet Kamp toestemming heeft gegeven zijn nevenfunctie als lid van het Cft te behouden.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.