Op verzoek van Curaçao luchtvaartverdrag met IJsland ondertekend

Brussel – Ten behoeve van Curaçao is vandaag in Brussel een luchtvaartverdrag tussen het Koninkrijk der Nederlanden en IJsland ondertekend. Dat gebeurde op de koninkrijksambassade in België door ambassadeur Pieter Jan Kleiweg de Zwaan en zijn IJslandse ambtgenoot Kristján Andri Stefánsson.

Het luchtvaartverdrag is op verzoek van de Curaçaose regering tot standgekomen omdat het bevorderen van het luchtverkeer belangrijk wordt geacht voor toerisme en handel vanuit IJsland richting Curaçao. Er zijn (nog) geen luchtvaartmaatschappijen die interesse hebben getoond voor de route.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken werkt aan luchtvaartverdragen met enkele tientallen landen waarvoor Curaçao en Sint Maarten belangstelling hebben.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.