BnnVara daagt Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten uit

Hilversum – BnnVara daagt de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) uit aan te tonen dat directeur Richard Doornbosch minder verdient dan de 460.000 euro die vorige week in het programma ‘Wat verdien je?’ werd genoemd.

De bankdirectie reageerde met een persbericht op de uitzending: het salaris van Doornbosch zou aanzienlijk lager zijn. De programmamakers werd verweten met “het verschaffen van incorrecte informatie onnodig consternatie in de gemeenschap” te hebben veroorzaakt. De CBCS weigert echter om ‘privacyredenen’ bekend te maken wat de topman dan wel verdient.

„Wij blijven bij onze stelling over het salaris van directeur Richard Doornbosch”, zegt Maarten van den Heuvel namens het programma tegen de Telegraaf. „Het bedrag dat wij noemen in het programma is opgebouwd uit allerlei vergoedingen, van huisvesting tot bonussen en andere onkostenvergoedingen. In die zin heeft de CBCS dus gelijk dat het feitelijke salaris lager is dan het bedrag dat wij noemen, maar in totaal klopt het wel.”

Van den Heuvel nodigt de bank uit openheid van zaken te geven „We hopen dat als zij vinden dat het niet klopt, ze het salaris alsnog openbaar maken. De regels over privacy vervallen als meneer Doornbosch toestemming geeft het naar buiten te brengen.”

Waar er in Nederland niet geheimzinnig wordt gedaan over de salarissen van de directie van De Nederlandsche Bank en andere publieke instituten, is dat op Curaçao wel het geval. Enkele jaren geleden lekten de loonslips van directeuren van enkele overheidsnv’s uit waaruit bleek dat die, exclusief emolumenten, tot een miljoen gulden per jaar verdienden.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.