Arubaanse minister krijgt deksel op de neus na aangifte tegen schoolbestuur

Oranjestad – Het bestuur van de Stichting Katholiek Onderwijs Aruba (SKOA) heeft zich niet schuldig gemaakt aan strafbare feiten. Dat concludeert het Openbaar Ministerie op basis van onderzoek dat de Landsrecherche heeft ingesteld naar aanleiding van een aangifte van minister van Onderwijs Rudy Lampe tegen SKOA.

“Er zijn onvoldoende aanwijzingen voor het instellen van een strafrechtelijk onderzoek, er is geen sprake van een verdenking van strafbare feiten”, maakte het OM vandaag bekend. De minister en het SKOA-bestuur hebben een al langer lopend conflict over de vergoeding van schoonmaakpersoneel. Lampe (vandaag is zijn laatste dag als minister) vindt dat de overheid te duur uit is omdat SKOA het personeel de status van ambtenaar toekent.

Een onderzoek door de Centrale Accountants Dienst naar de besteding van de overheidssubsidie zou volgens de minister zijn tegengewerkt door bestuurders van SKOA en medewerkers van de Directie Onderwijs, reden voor hem om aangifte te doen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.