Vaccinatie-animo onder jongeren in Cariben loopt sterk uiteen

Den Haag – De vaccinatiegraad onder 12- tot 18-jarigen in het Caribisch deel van het Koninkrijk is sterk wisselend, zo blijkt uit het  vandaag door het RIVM gepubliceerde weekoverzicht.

Net als bij de volwassenen loopt Saba ook bij de jongeren voorop: 88% heeft tenminste één prik gehad. Eveneens in lijn met de volwassenen is Sint Eustatius met 15% hekkesluiter. Op Aruba is 53 van de honderd 12- tot en met 17-jarigen minimaal het eerste vaccin toegediend, op Bonaire ligt dat percentage op 44%, op Curaçao 30% en op Sint Maarten 18%.

Op Aruba, Bonaire, Curaçao en Sint Maarten neemt het aantal 18-minners dat positief getest wordt op corona toe. Op Aruba heeft dat tot 4 ziekenhuisopnames geleid. Curaçao is het enige eiland waar het totaal aantal nieuwe besmettingen vorige week is gestegen. Op Saba en Sint Eustatius zijn in het geheel geen actieve besmettingen.

Lees hier het volledige weekoverzicht

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.