Curacao

Regering Curaçao begroot te pessimistisch

Willemstad – De Curaçaose regering raamt in de ontwerp-begroting voor 2022 de inkomsten te laag en de uitgaven te hoog, aldus het College financieel toezicht. Het Cft wijst erop dat het economisch herstel vooral dankzij het oplevend toerisme sterker zal zijn dan verwacht.

Het college constateert tevens dat de ontwerpbegroting op een aantal onderdelen afwijkt van de met Nederland gemaakte afspraken om in aanmerking te komen voor liquiditeitssteun. Het Cft neemt ook alvast een voorschot op 2023: dan moet de begroting weer sluitend zijn en dient een planning te worden gemaakt om de door de coronacrisis verder opgelopen tekorten te compenseren.

Lees hier de gehele reactie van het Cft op de ontwerpbegroting

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.