Zicht op spoedige start veerdienst tussen Bovenwindse eilanden

Saba/Sint Eustatius – Na een aanbestedingsprocedure is het bedrijf Blues and Blues Ltd. uit Anguilla uit 7 kandidaten gekozen om een veerlijndienst op te zetten die Saba en Sint Eustatius met elkaar en met Sint Maarten en St. Kitts.

Voordat de veerdienst daadwerkelijk van start gaat – op zijn vroegst op 1 november – moet nog een zogeheten Publieke Dienstplicht-overeenkomst (PSO) worden gesloten. De veerdienst moet een alternatief bieden voor de hoge vliegtarieven van Winair. Voor de eerste 2 jaar heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een subsidie ​​van 2 miljoen euro toegezegd.

Een gezamenlijke selectiecommissie van Saba en Sint Eustatius heeft de biedingen beoordeeld op onder meer de geschiktheid van het in te zetten schip, het vaarschema, een tariefvoorstel, economische onderbouwing en een visie op de langdurige samenwerking met de twee openbare lichamen. De keuze voor Blues and Blues was. Het bedrijf verzorgt al vrachtdiensten naar Saba en Sint Eustatius.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.