Verkoop Banco di Caribe aan United Group Holdings geeft Ennia lucht voor herstel

Willemstad/Philipsburg – Banco di Caribe NV wordt verkocht aan United Group Holdings BV. De verkoop omvat alle bancaire activiteiten van Banco di Caribe op Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten alsmede de verzekerings- en investeringsactiviteiten van Van der Lubbe Assurantiën NV, Bancarib Real Insurance Curaçao NV en BdC Investments BV.

De verkoopovereenkomst is op 11 september 2021 ondertekend door verkoper Ennia Caribe Holding NV (ECH), vertegenwoordigd door de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten en koper United. ECH is het moederbedrijf van de Ennia groep. United is een financiële dienstverlener actief in onder meer Curaçao en zes Europese landen waaronder financiële centra zoals Amsterdam, Londen en Luxemburg.

“Banco di Caribe is een belangrijke instelling in het Caribisch deel van het Koninkrijk. De overname van Banco di Caribe door United draagt bij aan de consolidatie van het bankenlandschap op Curaçao. Met United heeft Banco di Caribe een kapitaalkrachtige aandeelhouder en een gecommitteerde partner waardoor ruimte ontstaat voor groei en investeringen in een optimale financiële dienstverlening op de eilanden Aruba, Bonaire, Curaçao en St. Maarten”, aldus de Centrale Bank.

“ECH en United verwachten de verkoop van Banco di Caribe, die voorwaardelijk is aan succesvolle afronding van de wettelijk vereiste toezichtsrechtelijke toetsing, af te ronden in het vierde kwartaal van dit jaar. De verkoop van Banco di Caribe aan United is een belangrijke stap in het financiële herstel van de Ennia groep. De opbrengst, die volledig in contanten wordt voldaan, zal direct ter beschikking gesteld worden aan ENNIA Caribe Leven NV, wat bijdraagt aan een lager risicoprofiel en optimalisatie van haar beleggingsportefeuille ten behoeve van haar polishouders. Daarnaast kan de Ennia groep zich na de verkoop volledig richten op haar verzekeringsbedrijf.”

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.