Landsrecherche onderzoekt optreden Curaçaose agenten bij drugscontrole op school

Willemstad – De Landsrecherche op Curaçao doet onderzoek naar een eerder deze week door de politie uitgevoerde preventieve drugscontrole op het Marnix College (Cas Cora) waarbij alle leerlingen door agenten gedwongen werden zich volledig te ontkleden.

De zaak werd aan het licht gebracht door geschrokken ouders die van hun kinderen over het voorval hoorden. De betrokken agenten, die volgens de leerlingen nogal intimiderend gedroegen, zijn inmiddels met verlof gestuurd. Ook een van de docenten is geschorst. De school is sinds het incident gesloten. Het onderzoek dat de Landsrecherche doet, staat onder leiding van een officier van justitie van het Openbaar Ministerie.

Wat Europarlementariër Samira Rafaela betreft, is er maar één gepaste straf voor de agenten en dat in oneervol ontslag, twitterde zij: “Kinderen naakt laten bukken zonder concrete vermoedens is simpelweg geweld en ondermijnt hun rechten. Een schande en het moet tot op de bodem worden uitgezocht.”

De Landsrecherche is een zelfstandige opsporingsinstantie met een speciale taak. Zij richt zich op de opsporing van door (semi-) overheidsfunctionarissen gepleegde misdrijven. De Landsrecherche opereert vooral op het terrein van de strafbare gedragingen die in ernstige mate de integriteit van de rechtspleging en de integriteit van het openbaar bestuur raken.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.