Tweede Kamer bewijst onbedoeld dat post tussen Europees en Caribisch Nederland gebrekkig functioneert

Den Haag – Onbedoeld, maar daarom niet minder overtuigend, heeft de Tweede Kamer zelf het bewijs aangedragen dat het postverkeer tussen Europees en Caribisch Nederland gebrekkig functioneert. Al jaren wordt er vanuit Bonaire, Sint Eustatius en Saba geklaagd dat brieven maandenlang onderweg zijn, maar een oplossing is tot nu toe uitgebleven.

Inwoner van Sint Eustatius Jan Meijer schreef daarom op 14 juni nog maar eens naar de leden van de Tweede Kamercommissie van Economische Zaken en Klimaat. “Ik heb niet de indruk dat mijn brief tot nu toe ook maar enig effect heeft gehad. En dan overkomt mij het gisteren – 7 september 2021 – dat ik van u, althans van de Tweede Kamer, zomaar drie brieven mocht ontvangen: gedateerd 7, 8 en 15 juli 2021”, aldus Meijer in een nieuwe brief die een foto heeft bijgevoegd van de enveloppen waarop de datum goed is te lezen.

“Op mijn verzoek heeft de beambte van het postkantoor de enveloppen voorzien van een stempel van de datum. Ik heb er alle begrip voor dat er zaken spelen met een hogere urgentie maar om dan vervolgens helemaal niets aan de geconstateerde problemen te doen, lijkt me ongepast. Te meer omdat ik in mijn brief van 14 juni jl. een bericht hierover uit 2019 in herinnering riep. Vooralsnog geeft u mij de indruk dat de (west)grens van het land Nederland voor u ophoudt bij de Noordzee en dat u Caribisch Nederland niet werkelijk beschouwt als behorend tot het werkgebied van het bestuur van het land Nederland.”

Lees hier de brief van Jan Meijer d.d. 14 juni

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.