Cft tikt regering Aruba op de vingers: Onvoldoende bezuinigd op zorgkosten

Oranjestad – Het tekort van Aruba over 2021 zal aanzienlijk lager uitvallen dan de begrote 789 miljoen gulden. Dat verwacht het College financieel toezicht op basis van de financiële resultaten over de eerste 6 maanden (een ‘meevallend’ gat van 313 miljoen) en het feit dat de Arubaanse economie zich sneller herstelt dan verwacht. De voorspelde economische groei is inmiddels verhoogd van 5,6% naar 10,9%.

Het Cft maant het kabinet Wever-Croes serieuzer werk te maken van de besparing van 60 miljoen dit jaar op de zorgkosten. Zonder verder ingrijpen dreigt de bezuiniging op 36 miljoen te blijven steken. Wil Aruba toekomstige liquiditeitssteun niet op het spel zetten, zal de met Nederland gemaakte afspraak 60 miljoen te besparen moeten worden nagekomen.

Lees hier de gehele brief van het Cft

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.