Sint Maarten

Cft: Tekorten zorgfondsen op Sint Maarten onhoudbaar

Philipsburg – De tekorten van de zorgfondsen op Sint Maarten zijn door het uitblijven van ingrijpen door het kabinet Jacobs in een jaar tijd met 13% opgelopen naar 328 miljoen gulden. Het College financieel toezicht spreekt van een “onhoudbare situatie die per direct drastische maatregelen noodzakelijk maakt”.

Ondanks dat het Cft al 11 jaar aandringt op verbetering van het financieel beheer is dat nog altijd een rommeltje. Over de juistheid van financiële gegevens bestaan grote twijfels waardoor begrotingen veraf af staan van de werkelijkheid. Zo is het tekort over de eerste helft van dit jaar 36 miljoen gulden lager dan de begrote 115 miljoen. Ronduit “onacceptabel” noemt het Cft de achterstand bij het op- en vaststellen van jaarrekeningen.

Lees hier de gehele brief van het Cft

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.