Radio-interview Curaçaose minister Silvania valt Den Haag rauw op het dak

Den Haag – Uitspraken die de Curaçaose minister van Financiën Javier Silvania gisteren in het Nederlandse radioprogramma De Nieuwsbv heeft gedaan, zijn volgens Haagse bronnen verkeerd gevallen bij staatssecretaris Knops van BZK.

Silvania verraste vriend en vijand door te verklaren dat het kabinet Pisas zich niet kan vinden in het aangepaste wetsontwerp voor de oprichting van het Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling. Interviewster Natasja Gibbs vroeg hem hoe dat te rijmen valt met een enkele weken geleden verspreid persbericht waarin minister-president Gilmar Pisas juist stelt dat het gewijzigde wetsvoorstel “recht doet aan onze autonomie, en betere financiële en sociale perspectieven biedt aan het volk.”

Silvania antwoordde dat de tekst van het persbericht door BZK is geschreven en dat het ministerie zou hebben gedreigd de geldkraan dicht te draaien als de regering in Willemstad er niet mee zou instemmen. Vooral dat verwijt zou Knops hoog zitten omdat het de indruk wekt dat er sprake is van chantagepraktijken. Ook in regeringskringen op Curaçao is niet iedereen gelukkig met de uitspraken van de eigen minister.

Het was de bedoeling dat vandaag in de Rijksministerraad – waarvoor Silvania naar Nederland is gereisd – het besluit zou vallen om het wetsvoorstel naar de parlementen te sturen, maar de stemming lijkt op voorhand bedorven.

Luister en kijk hier het interview terug

Nieuwsbv-presentator Natasja Gibbs.
error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.