Overleg in Rijksministerraad over COHO-wet geschorst

Den Haag – Het is zeer de vraag of het Nederland, Curaçao, Aruba en Sint Maarten vandaag lukt het enkele weken geleden bereikte akkoord over het aangepaste rijkswetsvoorstel Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling te bekrachtigen.

De Rijksministerraad waarin dat moet gebeuren is in de loop van de ochtend geschorst, vermoedelijk omdat er onduidelijkheid is gerezen over de steun van Curaçao nadat minister Javier Silvania gisteren in het radioprogramma De Nieuwsbv tot veler verrassing verklaarde dat het kabinet Pisas het toch niet eens is met het wetsontwerp terwijl dat enkele weken nog in Willemstad werd omarmd. Deze draai heeft, zo stellen bronnen in Den Haag, staatssecretaris Knops overvallen. Onduidelijk is wanneer het overleg wordt hervat.

Later meer.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.