Sehos ontvangt miljoenen voor niet gebruikte opvang corona-patiënten

Willemstad – Het kabinet Pisas is slecht te spreken over de deal die de vorige regering heeft gemaakt met het voormalige Sint Elisabeth-hospitaal. Dat heeft 5,3 miljoen gulden ontvangen voor het beschikbaar stellen van ruimte voor corona-patiënten, maar van die optie is nooit gebruik gemaakt.

In 2020 dreigde het Curaçao Medical Center door de grote toestroom van Covid-besmetten overvol te raken. Er werd door de regering een overeenkomst met de stichting die eigenaar is van het oude Sehos aangegaan om ruimte vrij te houden als overloop. Van de overeengekomen huursom van ruim 9 miljoen is bijna 7 miljoen uitbetaald.

Een bedrag van 2,2 miljoen is verrekend met een in 2015 aan het Sehos verstrekte lening van 19 miljoen. Het land heeft nu nog een huurschuld van 1,5 miljoen voor de periode van 1 april tot 31 mei. Of de huidige regering dit bedrag eveneens gaat verrekenen met de openstaande lening van nu nog 16,8 miljoen is niet duidelijk.

In een persbericht wijst het kabinet Pisas erop dat de door de vorige regering betaalde 7 miljoen afkomstig is van de uit Nederland ontvangen liquiditeitssteun: “Het Land Curaçao heeft het niet breed en toch heeft het voormalig bestuur gekozen om de stichting Sehos te sparen en zodoende het Land meer te laten te lenen.”

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.