Premier Jacobs steunt Winairs leningverzoek aan Nederland

Philipsburg – De regering van Sint Maarten wil er “alles” aan doen om Nederland ertoe te bewegen een nieuwe lening aan Winair te verstrekken. Dat heeft minister-president Silveria Jacobs gezegd naar aanleiding van de aandeelhoudersvergadering waarin de penibele financiële situatie van de luchtvaartmaatschappij is besproken.

Winair kreeg eind vorig jaar al een lening van 3 miljoen dollar van Nederland dat bijna 9% van de aandelen heeft overgehouden aan de staatkundige hervorming van 2010. Het verzoek om een nieuwe lening is door minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) voorlopig terzijde geschoven omdat wordt overwogen de staatsdeelneming te beëindigen.

De bewindsvrouw blinkt als het om de vliegverbindingen tussen de BES-eilanden onderling en met de regio niet uit in besluitvaardigheid. Verschillende rapporten om de betrouwbaarheid en betaalbaarheid te verbeteren, liggen op haar ministerie te verstoffen. Bewoners en de van bezoekers afhankelijke ondernemers op Sint Eustatius en Saba klagen al jaren steen en been over de slechte dienstverlening van Winair en torenhoge tarieven.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.