Nederland stuurt opnieuw zorgpersoneel naar Aruba

Oranjestad – Nederland stuurt tien verpleegkundigen en twee intensivisten naar Aruba om in het Horacio Oduber-hospitaal bij te springen bij de zorg voor coronapatiënten. Dat heeft minister van Gezondheid Dangui Oduber bekendgemaakt via een post op zijn Facebookpagina waarin hij staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) bedankt voor de hulp.

Er zijn 63 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen van wie 11 op de intensive care. Nog eens 15 Covid-patiënten die intensieve zorg nodig hebben, zijn overgevlogen naar Colombia. Vanwege de nieuwe uitbraak heeft de regering een avondklok (van 22.00 tot 05.00 uur) ingesteld.

Twee weken geleden waarschuwde het RIVM al dat Aruba, maar ook Curaçao en Sint Maarten onvoldoende maatregelen hadden genomen om de opmars van de Delta-variant te stuiten. Het Curaçao Medical Center sloeg vorige week alarm dat het dringend extra personeel nodig heeft.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.