Natuurorganisatie Stinapa roept Den Haag op: Zeg ja tegen verduurzamingsplan WEB

Kralendijk – De Bonairiaanse natuurorganisatie Stinapa heeft haar achterban en relaties opgeroepen om richting politiek Den Haag steun uit te spreken voor het investeringsplan van het Water- en Elektriciteitsbedrijf Bonaire (WEB).

“Stinapa steunt de oproep van het Bestuurscollege van Bonaire en WEB aan het demissionaire kabinet en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat om met een budget over de brug te komen voor investering in duurzame energieproductie op Bonaire en roept haar vrienden en ambassadeurs met een netwerk in Europees Nederland op om dit initiatief ook te steunen.”

“Daar vaart niet alleen de bevolking van Bonaire, de Nederlandse belastingbetaler en vakantieganger wel bij, maar ook de unieke en kostbare natuur van Bonaire!”, aldus de natuurorganisatie die zich met rechtstreeks tot de bewindslieden van EZK richt met de vraag: “Helpen jullie Bonaire deze slimme investering te doen in zijn toekomst?”

WEB wacht al ruim een jaar op een besluit van het ministerie over noodzakelijke investeringen om te voorkomen dat de productiecapaciteit tekort schiet om aan de groeiende vraag naar elektriciteit te voldoen. Het overheidsbedrijf wil dat doen door het aandeel van zon- en windenergie naar 80% te verhogen. Bijkomend voordeel is dat het tarief voor gebruikers tot 50% kan dalen de komende jaren.

Als niet uiterlijk in oktober overeenstemming met EZK wordt bereikt rest WEB geen andere mogelijkheid extra dieselgeneratoren aan te schaffen. In dat geval zit Bonaire nog enkele decennia vast aan dure en vervuilende stookolie.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.