Relatief meeste coronadoden op Aruba

Oranjestad – Relatief gezien telde Aruba afgelopen week van alle landen in de wereld de meeste coronadoden. Omgerekend per 1 miljoen inwoners komt Aruba met 10 sterfgevallen op een score uit van 94, zo meldt de Volkskrant op basis van cijfers van de John Hopkins-universiteit.

Op Aruba is ruim 60% van de volwassen bevolking volledig gevaccineerd, aanzienlijk hoger dan de andere landen in de top-10. Nederland registreerde vorige week 2,3 coronadoden per 1 miljoen inwoners.

De vierde golf die Aruba treft is voor de regering aanleiding om opnieuw – van 22.00 tot 05.00 uur – een  lockdown in te voeren die voorlopig tot 1 september geldt. Veel besmettingen komen voort uit het uitgaansleven. Om het toerisme niet te ontmoedigen heeft Aruba lang gewacht met het aanscherpen van de maatregelen.

Inmiddels heeft het ziekenhuis de reguliere zorg afgeschaald en worden patiënten uitgezonden naar Colombia.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.