Bonairiaanse oud-politicus Jopie Abraham (72) overleden

Kralendijk – Oud-politicus Jopie Abraham is op 72-jarige leeftijd overleden. Hij was leider van de sociaal-democratische PDB (van 1979 tot 2010), oud-minister van de toenmalige Nederlandse Antillen en gedeputeerde van het eilandgebied Bonaire.

Abraham  was degene die in 2010 namens Bonaire het akkoord ondertekende over de taakverdeling tussen Nederland en het eiland dat op 10 oktober van dat jaar openbaar lichaam werd. Enkele jaren later bleek dat Abraham, die zich altijd kritisch opstelde jegens Den Haag, in de aanloop naar 10-10-10 bespioneerd is door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst. Ten onrechte, oordeelde de commissie die toezicht houdt op de AIVD, waarna de Nederlandse regering haar excuses aan Abraham aanbood.

In 2018 publiceerde schrijfster Trix van Bennekom het boek ‘Abraham, kroniek van een politieke dynastie’.

(Foto Nico van der Ven)
error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.