Geef uw mening: Wel of geen excuses voor slavernijverleden?

Hilversum – Het televisieprogramma EenVandaag doet in samenwerking met de Universiteit Leiden onderzoek naar de koloniale geschiedenis en het slavernijverleden van Nederland.

“We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen van Antilliaanse afkomst meedoen aan het onderzoek, zodat we zo’n goed mogelijk beeld kunnen vormen”, aldus Communicty Manager van EenVandaag Kim Stern.

“Wij willen weten hoe men kijkt naar het Nederlandse koloniale verleden op de voormalige Nederlandse Antillen en in Suriname en Nederlands-Indië. Moet de regering wel of geen excuses aanbieden voor het slavernijverleden? ​​En is er in het onderwijs voldoende of onvoldoende aandacht voor deze onderwerpen?

Klik hier om mee te doen aan het onderzoek

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.