Bonaire verwacht voorzichtige herstart cruiseseizoen

Kralendijk – Bonaire verwacht op 2 september voor het eerst sinds het uitbreken van de Corona-pandemie weer een cruiseschip in de haven. Het gaat om de Equinox van Celebrity Cruises die vanuit Florida via de Bahamas, Aruba en Curaçao naar Bonaire vaart.

De herstart van het cruisetoerisme zal nog geen grote drukte met zich meebrengen. Tourism Corporation Bonaire verwacht dat de schepen voorlopig een bezettingsgraad van slechts 20 tot 40% van de totale capaciteit zullen kennen. Passagiers worden alleen aan land toegelaten indien zijn gevaccineerd zijn of een actuele negatieve test kunnen tonen. Iedereen in de haven – ook inwoners van Bonaire en verblijfstoeristen – is verplicht een mondkapje te dragen. Die plicht geldt ook voor passagiers die een tochtje met een bus of taxi over het eiland maken.

Het Bestuurscollege wil niet meer dan een cruiseschip per dag ontvangen om te voorkomen – zoals voor corona vaker gebeurde – Kralendijk wordt overlopen. Omdat er nog lopende contracten zijn met cruisemaatschappijen kan dit beleid waarschijnlijk niet onmiddellijk in de praktijk worden gebracht.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.