100.000ste bezoeker

DossierKoninkrijksrelaties.nl heeft de 100.000ste (unieke) bezoeker geregistreerd. De site ging op 20 januari van dit jaar online om in de informatiebehoefte te voorzien waaraan reguliere (commerciële) media aan beide zijden van de oceaan in beperkte mate invulling geven: nieuws uit politiek en bestuurlijk Den Haag op het gebied van de Koninkrijksrelaties en het zijn van platform voor opinievorming.

DossierKoninkrijksrelaties.nl is niet bedoeld als alternatief voor nieuwsmedia, maar als toevoeging. De site onderscheidt zich door behalve een samenvatting van het nieuws ook de achterliggende stukken (zoals een rapport of een brief van een minister) integraal te publiceren zodat de lezer volledig geïnformeerd zijn/haar eigen oordeel kan vellen.

Een ander verschil is dat DossierKoninkrijksrelaties.nl maar zeer beperkt advertenties toelaat. De lezer blijft daardoor gespaard voor door Google via algoritmen geselecteerde advertenties die op onlinemedia de redactionele berichten naar het tweede plan verdringen.

Uiteraard kunnen niet alle 100.000 bezoekers die de site inmiddels hebben ontdekt, tot de vaste lezerschare worden gerekend. Ruim 30% keert frequent terug, gemiddeld 15.000 komen dagelijks (meestal meerdere keren) op de site met uitschieters naar 25.000. De meeste bezoekers bevinden zich in Europees Nederland: 35.000 (vooral regio Den Haag), gevolgd door Curaçao (25.000), Aruba (15.000), BES-eilanden (8.300) en Sint Maarten (6.700). De overigen zijn verdeeld over 84 andere landen.

Dit is – inclusief enkele tientallen opiniebijdragen en columns van derden – het 938ste bericht dat sinds de start 7 maanden geleden wordt aangeboden. Gratis, want deze site is niks meer dan de liefhebberij van een actieve gepensioneerde, die het dossier Koninkrijksrelaties al ruim 25 jaar volgt.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.