Oud-minister Leeflang geeft met boek onthutsend inkijkje in Curaçaose politiek

Willemstad – Oud-minister en Statenlid Omayra Leeflang geeft in haar zojuist verschenen boek ‘Verkiezingen: keiharde marketing’ een onthutsend inkijkje in de Curaçaose politiek. Die wordt in de woorden van de auteur ‘gegijzeld’ door het grote geld en stelt zich in dienst van verborgen belangen in plaats van het welzijn van de bevolking.

Onbekende geldschieters pompen miljoenen sponsorgeld in de verkiezingscampagnes van lokale partijen. Waar het geld vandaan komt en wat de ‘gulle gevers’ er voor terugwillen, blijft duister. De democratie is in gevaar, waarschuwt de ex-politica die haar stelling met een groot aantal (soms bizarre) voorbeelden uit de praktijk onderbouwt.

Leeflang draagt ook ideeën aan de democratie aan haar gijzelnemers te bevrijden. Het 172 pagina’s tellende boek is uitgegeven door Uitgeverij SWP.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.