Regeerakkoord gereed, screening Wever-Croes II in volle gang

Oranjestad – Het concept-regeerakkoord is gereed en de portefeuilleverdeling van het kabinet Wever-Croes II is bijna afgerond. Dat heeft formateur Evelyn Wever-Croes vandaag aan gouverneur Boekhoudt gemeld.

Op dit moment worden de kandidaat-ministers van de beoogde coalitiegenoten MEP en RAIZ gescreend. “Aangezien de toetsing geschiedt ter waarborging van de integriteit van het openbaar bestuur, is het van belang dat deze zorgvuldig plaatsvindt. Een zorgvuldige screening neemt de nodige tijd in beslag, die niet van te voren precies is in te schatten”, aldus het kabinet van de gouverneur.

Boekhoudt heeft Wever-Croes verzocht uiterlijk 27 augustus het definitieve regeerakkoord en de portefeuilleverdeling aan hem te overleggen, inclusief alle documenten met betrekking tot de screening.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.