Aantal hotelkamers op Bonaire groeit tot eind 2022 met 30%

Kralendijk – Het aantal voor toeristen beschikbare kamers zal tussen nu en eind volgend jaar met 715 toenemen naar een totaal van 2.897 kamers. Dat blijkt uit een inventarisatie door de Tourism Corporation Bonaire (TCB).

Op dit moment telt Bonaire 2.182 kamers in toeristische accommodaties, 433 meer dan in 2019. De toename is een combinatie uitbreiding van bestaande hotels e.d. zoals Delfins Beach Resort, Plaza Resort Bonaire, Captain Don’s Habitat, Resort Bonaire, Grand Windsock en nieuwe zoals Bloozz Resort Bonaire, Time to Smile Chogogo Dive & Beach Resort en Sunset Beach Resort.

TCB verwacht dat de toename van het aantal kamers tenminste duizend nieuwe banen zal opleveren, exclusief indirecte werkgelegenheid. De forse kamergroei lijkt op gespannen voet te staan met het Strategisch Toerismeplan dat uitgaat van een transitie van massatoerisme naar kwaliteitstoerisme met meer spreiding over het eiland waar het toerisme zich nu aan de zuidkust concentreert.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.