Moderna-vaccin voor jongeren op Sint Eustatius en Saba

Den Haag – Nederland stelt het Moderna-vaccin beschikbaar voor het vaccineren van 12- tot 17-jarigen op Sint Eustatius en Saba. Dat heeft minister De Jonge (VWS) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer laten weten naar aanleiding van een advies van de Gezondheidsraad.

De bewindsman neemt dat advies over: “Dat betekent dat alle jongeren vanaf 12 jaar ook gevaccineerd kunnen worden met het COVID-19-vaccin van Moderna. Met dit besluit komen meer verschillende vaccins beschikbaar voor deze leeftijdsgroep, en dat is goed nieuws. Met name voor de eilanden Saba en Sint Eustatius, in het Caribisch deel van het Koninkrijk, is deze mogelijkheid van belang, omdat hier enkel het Moderna-vaccin wordt ingezet.”

Voor jongeren op Bonaire en in Europees Nederland wordt het BioNTech/Pfizer-vaccin gebruikt.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.