Royeren van Gario leidt tot scheuring binnen BIJ1

Den Haag – Het royeren door BIJ1 van Quinsy Gario heeft tot een eerste scheuring in de partij geleid. Het bestuur van de Haagse afdeling verbreekt de banden met de landelijke partij.

“We liepen tegen actieve tegenwerking, wantrouwen, een gebrek aan communicatie en transparantie aan. De autonomie van de lokale afdeling in Den Haag werd niet gewaardeerd noch gerespecteerd”, aldus het bestuur dat vindt dat er sprake is van een “een giftige interne cultuur”.

De uit Curaçao afkomstige Gario – nummer 2 op de kandidatenlijst – werd vorige week door het landelijk bestuur uit de partij gezet omdat hij “mannelijk toxisch” gedrag zou vertonen waardoor medewerkers zich “onveilig” zouden voelen. Tijdens het partijcongres werd Gario zaterdag door partijleider en Kamerlid Sylvana Simons “een paard van Troje” genoemd.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.