Digitaal coronabewijs nu ook voor inwoners BES-eilanden beschikbaar

Den Haag – Inwoners van Bonaire, Sint Eustatius en Saba die gevaccineerd zijn kunnen met ingang van vandaag hun papieren vaccinatiebewijs omzetten naar een digitale versie die op de mobiele telefoon kan worden gedownload.

Op 18 juni meldde minister Hugo de Jonge (VWS) in een brief aan de Tweede Kamer dat het voor het Caribisch deel van het Koninkrijk vanaf medio juli mogelijk zou worden de QR-code van het papieren vaccinatiebewijs in te lezen op de CoronaCheck-app. Gevraagd naar de stand van zaken antwoordt een woordvoerder van het ministerie het volgende:

“De meest recente versie van de app, versie 2.2, maakt het mogelijk om papieren bewijzen om te zetten in die app. Deze versie is inmiddels in beide app stores, zowel op iOS als Android, beschikbaar om te downloaden of te updaten. Voor de BES-eilanden betekent dit dat zij per vandaag van de optie gebruik kunnen maken om papieren vaccinatiebewijzen om te zetten in QR-codes.”

Curaçao, Aruba en Sint Maarten hebben ervoor gekozen zelf een app te ontwikkelen. Het coronabewijs is nodig om door Europa te reizen en (ook in Nederland) toegang te krijgen tot bepaalde locaties.

Klik hier voor meer informatie over de corona-app

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.