Nicole Hoevertsz (Aruba) vice-president IOC

Oranjestad – De Arubaanse Nicole Hoevertsz wordt vice-president van het Internationaal Olympisch Comité. Haar benoeming zal morgen tijdens de 138e zitting van het IOC in Tokio worden bekrachtigd.

Hoevertsz is de enige kandidaat voor de positie van vice-president. In 2006 werd ze lid van het IOC om in 2017 op te klimmen naar het hoofdbestuur. Bij de Olympische Zomerspelen van 1984 in Los Angeles kwam zij voor de Nederlandse Antillen uit bij het synchroonzwemmen. Vier jaar later ging ze als coach met de Arubaanse delegatie mee naar Seoul.

In 1998 werd ze secretaris-generaal van het Comité Olimpico Arubano (COA) en lid van het hoofdbestuur van de Pan-Amerikaanse Sportorganisatie (PanAm Sports). In 1991 trad ze als juridisch adviseur in dienst van de Arubaanse overheid. Van 2009 tot 2017 was ze secretaris van de ministerraad van Aruba. Thans is ze raadadviseur bij de Directie Buitenlandse Betrekkingen van Aruba.

Hoevertsz heeft zich er als IOC-lid altijd voor ingezet meer vrouwen in (internationale) sportbesturen benoemd te krijgen. Zelf is ze voorzitter van de Coördinatie Commissie van het IOC die toeziet op de voorbereidingen voor de Olympische Spelen van Los Angeles in 2028.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.