Hommeles in Curaçaose gokwereld

Willemstad – Het is oorlog in de Curaçaose gokwereld: Christopher van Rosberg van trustkantoor Xecutive Corporate Management (XCM) en CEO Angelique Snel-Guttenberg van Cyberluck Curaçao beschuldigen elkaar onder meer van laster.

Van Rosberg heeft ten behoeve van zijn klanten – aanbieders van onlinecasino’s – sublicenties gekocht van Cyberluck, een van de zeven masterlicentiehouders. Die laatste heeft de samenwerking plotseling opgezegd met als argument dat Van Rosberg van ‘onregelmatigheden’ wordt verdacht. Dat werd door Snel-Guttenberg ook met zoveel woorden wereldkundig gemaakt.

Van Rosberg spande prompt een kort geding aan om de provider te dwingen de dienstverlening te hervatten en de beschuldigingen te rectificeren. Hij is op alle fronten in het gelijk gesteld door de rechter die Cyberluck verweet misbruik te maken van haar economische machtspositie. Bij het niet nakomen van het vonnis kan de dwangsom voor de groothandel in sublicenties oplopen tot een miljoen gulden.

Dat twee hoofdrolspelers uit de Curaçaose gokscene elkaar publiekelijk in de haren vliegen, is niet eerder voorgekomen. De sector – in de media vaak aangeduid als ‘gokmaffia’ – schuwt doorgaans de publiciteit.

Lees hier het gehele vonnis

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.