Knops: Curaçao voldoet aan voorwaarden voor uitbetaling liquiditeitssteun

Den Haag – Curaçao heeft aan alle voorwaarden voldaan om in aanmerking te komen voor uitbetaling van een eerste deel van de zesde tranche liquiditeitssteun. In totaal is voor het derde kwartaal een bedrag van 168 miljoen gulden beschikbaar.

Dat schrijft staatssecretaris Knops (BZK) vandaag aan de Tweede Kamer. Een van de voorwaarden was een schriftelijke bevestiging van premier Pisas dat zowel zijn kabinet als de Staten achter de vorig jaar gemaakte afspraken staan om het Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling op te richten om het land door de coronacrisis te helpen.

“Op 6 juli jl. ontving ik een schrijven met bijlagen waarin de regering Pisas aangeeft dat zij voldoen aan de voorwaarden voor het eerste deel van de zesde tranche liquiditeitssteun. In overleg met de minister-president en de minister van Financiën heb ik vastgesteld dat Curaçao in voldoende mate aan de vijf voorwaarden gesteld aan de eerste deeltranche heeft voldaan zodat de bijbehorende middelen kunnen worden toegekend”, aldus Knops.

Het resterende deel van de zesde tranche wordt overgemaakt zodra duidelijk is dat het kabinet Pisas meewerkt aan het formuleren van de reactie van de Rijksministerraad op het kritische advies van de Raad van State op de ontwerp-rijkswet COHO.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.