Wereldbank adviseert Bonaire op zoek te gaan naar potentiële exportproducten

Kralendijk – Bonaire moet op zoek naar potentiële exportproducten. Dat is een van de aanbevelingen van het onder leiding van de Wereldbank tot standgekomen rapport over de sociaaleconomische impact van de coronacrisis op het eiland.

Vrijwel alle aanbevelingen zijn ook al in eerdere (advies)rapporten aan de orde gesteld, maar ten aanzien van een potentieel exportproduct komt de Wereldbank met een concreet voorbeeld dat aan de succesvoorwaarden voldoet: het te kiezen product moet toeristen aanspreken die het tijdens hun verblijf op Bonaire kunnen consumeren en in hun thuisland kunnen kopen.

Spirulina zou, aldus de Wereldbank, voor Bonaire kunnen worden wat Blue Mountain-koffie voor Jamaica betekent. Spirulina is een voedingssupplement op basis van bacteriën die goed gedijen in mineraalrijke zoutmeren.

Lees hier het gehele rapport, inclusief alle aanbevelingen

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.