Minister Van Nieuwenhuizen geeft startsein voor vernieuwing baanverlichting Flamingo Airport

Kralendijk – Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft zich tijdens haar werkbezoek aan Bonaire laten informeren over het masterplan van Bonaire International Airport (BIA).

De bewindsvrouw, directeur-generaal Kees van der Burg en coördinerend manager Cariben van I&W Marjan van Giezen kregen in bijzijn van gezaghebber Edison Rijna een presentatie over hoe de luchthaven zich – als motor van de lokale economie – voorbereidt op de toekomst. Zo moeten platformen worden verplaatst en uitgebreid om aan de internationale eisen te voldoen. 

De luchthaven moet daarnaast toegerust zijn voor een toenemend aantal vluchten. De capaciteit van de huidige terminal is te beperkt om te verwachten passagiersstromen adequaat te kunnen verwerken. BIA wil daarom de capaciteit verhogen met de bouw van een nieuwe terminal voor internationale vluchten en de bestaande terminal volledig te bestemmen voor het inter-eilandverkeer.

Een ander project van BIA is de vervanging van de baanverlichting. Met de overhandiging van een nieuwe baanlamp aan Chief Operating Officer Onno de Jong heeft Van Nieuwenhuizen daarvoor het symbolische startsein gegeven. Eind 2022 moet het karwei gerealiseerd zijn. De minister benadrukte dat vanuit het ministerie veiligheid van de luchtvaart voorop staat. I&W is bereid daaraan een financiële bijdrage te leveren.

De huidige situatie met de terminal die niet berekend is op toekomstige passagiersstromen.
Het masterplan van BIA voorziet in de bouw van een terminal voor internationale vluchten. De bestaande terminal wordt volledig bestemd voor inter-eilandverkeer.
error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.