MEP en RAIZ gaan Aruba regeren

Oranjestad – Het is zo goed als zeker dat de MEP en RAIZ de komende vier jaar samen gaan regeren. De partijen hebben vandaag een bereidwilligheidsverklaring getekend voor de vorming van het kabinet Wever-Croes II.

MEP haalde bij de verkiezingen op 25 juni 9 zetels, nieuwkomer RAIZ 2. Samen hebben ze met 11 van de 21 zetels de krapst denkbare meerderheid in de Staten. De opdracht die de informateurs Eddy Werleman en Tisa LaSorte 3 dagen geleden van gouverneur Alfonso Boekhoudt meekregen is “na te gaan welke mogelijkheden er zijn voor de vorming van een stabiel kabinet dat het vertrouwen geniet van een zo groot mogelijke meerderheid in de Staten.”

“Uit de gesprekken is gebleken dat een dergelijk kabinet kan worden gevormd. De politieke partijen Movemento Electoral di Pueblo en RAIZ hebben vandaag een bereidwilligheidsverklaring ondertekend waarin zij verklaren bereid te zijn samen een coalitieregering te vormen voor de periode 2021 – 2025”, aldus een mededeling van het Kabinet van de Gouverneur.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.