Rechter: Geen aanleiding voor hertelling stemmen op Aruba

Oranjestad – In kort geding tegen het land Aruba is de eis van drie AVP-prominenten dat de bij de Statenverkiezingen van 25 juni ongeldig verklaarde stemmen moeten worden herteld afgewezen. De Statenleden Dowers, De Meza en Wyatt-Ras wilden vooruitlopend op een rechtzitting later deze maand waarin zij de uitslag aanvechten, voorkomen dat de stemmen worden vernietigd.

Rechter Van de Leur wees erop dat er op de avond van de verkiezingen reeds een hertelling heeft plaatsgevonden en kwam op grond daarvan tot het voorlopige oordeel dat er “niets mis” is met de gevolgde procedure. De AVP leed een pijnlijke verkiezingsnederlaag. De partij verloor niet alleen zelf 2 van de 9 zetels, maar zag aartsrivaal MEP met 9 zetels als winnaar uit de bus komen. Vandaag worden de Statenleden beëdigd.

Lees hier het gehele vonnis 

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.