Nederland begroot 200 miljoen voor liquiditeitssteun in 4e kwartaal

Den Haag – Nederland heeft bijna 200 miljoen euro gereserveerd ten behoeve van de 7e tranche aan liquiditeitssteun over het vierde kwartaal voor Curaçao, Aruba en Sint Maarten. Dat blijkt uit de wijziging van de begroting voor Koninkrijksrelaties die minister Ollongren (BZK) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Het bedrag is als volgt verdeeld: 82,3 miljoen voor Curaçao, 88,7 miljoen voor Aruba en 23,5 miljoen voor Sint Maarten. De definitieve hoogte wordt in september bepaald als er beter inzicht is in de actuele liquiditeitsbehoefte. De verwachting is dat deze zal afnemen nu het toerisme weer op gang is gekomen. De steun wordt gegeven in de vorm van leningen tegen 0% rente. In april wordt besloten of deze worden geherfinancierd. Overigens houdt Nederland de betaling van de 6e tranche aan Curaçao en Sint Maarten op omdat de landen, anders dan Aruba, nog niet aan de voorwaarden hebben voldaan.

Bonaire kan rekenen op een subsidie van (maximaal ) 3,4 miljoen euro ter compensatie van gederfde inkomsten bij Bonaire International Airport.

Lees hier de gehele brief

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.