Curaçaose Rinella Alfonso maakt kans op Koninklijke kunstprijs

Amsterdam – De op Curaçao geboren kunstenares Rinella Alfonso is een van de 15 genomineerden voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2021.

Op 14 juli wordt bekend of zij tot de drie winnaars behoort. De prijs – waaraan een bedrag van 9.000 euro verbonden is – wordt die dag in het Koninklijk Paleis Amsterdam uitgereikt door koning Willem-Alexander. Dit jaar zonden 566 kunstenaars werken in. De jury koos daaruit de volgende vijftien genomineerden.

Rinella Alfonso vertrok na haar afstuderen aan het Instituto Buena Bista in Willemstad naar Nederland waar ze haar studie voortzette aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Ze is thans verbonden aan het onafhankelijke kunstenaarsinstituut De Ateliers in Amsterdam.

De Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst werd in 1871 door Koning Willem III ingesteld als Koninklijke Subsidie voor Vrije Schilderkunst en bestaat dit jaar honderdvijftig jaar. Het is daarmee één van de oudste kunstprijzen van Nederland. De prijs is bedoeld om jonge, talentvolle schilders aan te moedigen in hun werk als kunstenaar. In Nederland werkzame beeldende kunstenaars tot 35 jaar kunnen meedingen. De tentoonstelling Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2021 is te zien van 15 juli tot en met 3 oktober in de galerij van het Koninklijk Paleis.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.