OM Aruba verwijst klagers over verkiezingen door naar Electorale Raad

Oranjestad – De AVP lijkt haar verkiezingsnederlaag maar moeilijk te kunnen accepteren. De oppositiepartij die 2 van de 9 zetels inleverde en door aartsrivaal MEP werd gepasseerd trekt de uitslag publiekelijk in twijfel.

Niet alleen wordt een hertelling van de ongeldig verklaarde stemmen geëist, ook wordt – onder meer door kandidaten van de AVP-lijst – melding gemaakt van vermeende onregelmatigheden bij stembureaus. Het Openbaar Ministerie voelde zich geroepen vandaag te reageren op die berichten:

“De verantwoordelijkheid voor een juist verloop van de verkiezingen ligt in eerste instantie bij de Electorale Raad van Aruba. Daar dienen dan ook die meldingen te worden ingediend. Het Openbaar Ministerie zal niet over gaan tot het in beslag nemen van de stembiljetten, daartoe bestaat geen wettelijke grondslag. De inmiddels bij het Openbaar Ministerie ontvangen meldingen zullen worden doorgestuurd aan de Electorale Raad van Aruba”, aldus het OM in Oranjestad.

De Kiesraad heeft intussen laten weten dat er geen aanleiding is voor een hertelling van stemmen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.