Mariniers duiken onder tijdens oefening op Aruba

Oranjestad – Op Aruba is de oefening Caribbean Coastal Warrior gaande. Daaraan nemen ook mariniers van het United States Marine Corps van het 2nd Reconnaissance Battalion deel. De jaarlijkse oefening richt zich op duikvaardigheden, ook op tactisch niveau.

Het Nederlandse Korps Mariniers en het USMC beschouwen elkaar als vaste partners. Afgelopen maart trainden mariniers van het Marine Squadron Carib  nog in de Verenigde Staten. De wateren van Aruba zijn voor de beide marinierseenheden een uiterst geschikte trainingslocatie.

Met de combinatie van watertemperatuur en helderheid en logistieke ondersteuning vanaf marinierskazerne Savaneta zijn de condities optimaal voor een effectieve oefening. De oefening wordt van Nederlandse zijde begeleid door de Defensie Duikschool en Defensie Duikgroep.

(Foto Defensie Carub)
error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.